You are here: Home / Ons bedrijf / Geschiedenis
Info

Geschiedenis

Hendi werd als naam en merk wettig gedeponeerd op 21 maart 1934 door de oprichter de heer Frans Diepeveen senior, handelaar in elektro- en radioartikelen. De merknaam Hendi is een samenvoeging van de eerste letters van Hendrik Diepeveen, de zoon, en bestaat dus al meer dan 80 jaar.

Na de tweede wereldoorlog
Na de tweede wereldoorlog begon De heer F. Diepeveen met een eigen fabriek in Veenendaal. De productie bestond toen uit het vervaardigen van verzilverd en roestvrijstalen bestek en tafelartikelen zoals roomstellen, theelepeltjes, koffie- en theekannen etc. Geleverd werd aan detaillisten en grootwinkelbedrijven maar ook aan bekende collega-fabrikanten zoals Gero en Sola. De verkoopslogan uit die tijd was: "Hendi gegarandeerd een leven weerd".

Nadruk op horecabenodigdheden
In de jaren tachtig werd het leveringsprogramma steeds uitgebreider en kwam de nadruk te liggen op horecabenodigdheden. De eigen productie werd omgeschakeld naar fabricage van hoogwaardige horeca-apparatuur en professionele gasbarbecues. Ook werden steeds meer producten geïmporteerd uit onder andere het Verre Oosten en diverse Europese landen.

Vestigingen door heel Europa
Met de overname van het familiebedrijf in 1999 door het management werd een nieuwe mijlpaal bereikt in het lange bestaan van Hendi. Hendi groeide verder uit en kreeg vestigingen in Oostenrijk, Polen en Roemenië. In 2017 is Hendi weer uitgebreid met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Griekenland.

Nieuw pand in Rhenen
In 2002 wordt een nieuw pand gebouwd en verhuist Hendi met haar productie, magazijn en kantoor naar Rhenen.

Inmiddels heeft Hendi meer dan 150 medewerkers en levert haar producten in heel Europa.

 

 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.