You are here: Home / Service / Onderhoud
Info

Onderhoud

In het producten overzicht kunt u in de gebruiksaanwijzing van de producten van Hendi lezen hoe u deze kunt schoonmaken en onderhouden.
Hieronder treft u een aantal algemene tips aan.

Rvs reinigen
U kunt roestvaststaal het beste reinigen met warm water met afwasmiddel en een (pannen)sponsje. Eventueel kan ook water met een beetje keukenazijn of citroensap gebruikt worden (20% azijn – 80% water). Na het reinigen altijd afspoelen met warm water en goed afdrogen. Droogt u rvs niet goed, dan kunnen kalk- of zoutresten uit het water inwerken op het rvs waardoor roestvorming en vlekken ontstaan.

Ontkalken apparaten
Apparaten zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, een percolator, een ijsblokjesmachine en een vaatwasmachine moeten zeer regelmatig ontkalkt worden. Zelfs wanneer u in een gebied woont waar het water relatief zacht is. In de handleiding van de apparaten vindt u de ontkalkingsprocedure.

Algemene richtlijnen voor het ontkalken
U kunt voor het ontkalken een oplossing van water met zuiver citroensap, citroenzuur of schoonmaakazijn gebruiken. De verhouding citroensap of schoonmaakazijn is 1/3 tot 2/3 water. Voor citroenzuur, evenals voor speciale ontkalkingsmiddelen voor koffiezetapparaten, geldt dat u de aanwijzingen op de verpakking moet volgen voor de juiste oplossing. Is de kalk nog niet geheel verdwenen dan kunt u dit eraf schuren. Na het ontkalken moet u het apparaat nog een keer reinigen met water en afwasmiddel en vervolgens goed doorspoelen met schoon water.

Filter of waterontharder gebruiken
In kalkrijke gebieden adviseert Hendi u een filter of waterontharder te gebruiken. Kalkvrij water is van groot belang voor het goed functioneren en voorkomen van kalkaanslag in apparatuur, boilers, warmwaterelementen en op kranen. Ook voorkomt kalkvrij water witte aanslag op glazen en borden.

Ovens reinigen
Schakel voordat u de oven gaat reinigen altijd eerst het apparaat uit en verwijder de stekker uit de contactdoos. De buitenkant maakt u schoon met een vochtig doekje met een mild reinigingsmiddel. De binnen zijde maakt u schoon met een vochtige doek met afwasmiddel. Gebruik geen schurende middelen en geen scherpe en puntige voorwerpen.

Voor het verwijderen van aangekoekte resten kunt u een speciale ovenreiniger gebruiken. Het reinigen van de oven gaat makkelijker als de oven ongeveer 80˚C is. Het vuil komt sneller los als de wanden nog warm zijn.


 

Realisatie door Four Digits op basis van Plone.